Kamberi: Nema dijaloga bez izvinjenja Beograda

Poslanik u srpskom parlamentu iz redova albanske manjine Šaip Kamberi izjavio je da "ne može postojati dijalog između dva naroda koji su bili u ratu".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.10.2020.

19:38

Kamberi: Nema dijaloga bez izvinjenja Beograda
Screenshot/TV B92

Da bi se dijalog uspostavio, navodi, "država koja je počinila zločine, mora te zločine da prizna i da se izvini", što Beograd, prema njegovim rečima, "uporno odbija".

Albanci su danas, kaže, drugi narod po brojnosti na Balkanu i bez nornalizacije odnosa sa njima, "ni Srbija, ni Balkan ne mogu biti stabilni".

"Dakle, što pre njima bude jasnija ta činjenica, brže će se doći do sporazuma", kaže Kamberi mada, ističe, sumnja da će nova vlada ispunjavati sve preuzete obaveze.

Smatra da Beograd treba pustiti da bi se videlo koliko je vlast iskrena u nameri da sa Prištinom postigne sveobuhvatni sporazum, da, kako kaže, "konačno stave tačku na stogodišnji spor Albanaca i Srba od kojeg zavisi stabilnost Balkana".

Radio Sarajevo Kamberija pita i da li se boji da bi "Srbija ponovo mogla da bude faktor nestabilnosti" na Balkanu, a on odgovara da je siguran u to, s obzirom na stav Beograda prema Republici Srpskoj i BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: