"Sloboda govora ne sme da vređa 1,5 milijardi ljudi"

Predsednik Egipta Abdel-Fatah Al-Sisi rekao je danas da "sloboda izražavanja mora da prestane da vređa 1,5 milijardi ljudi".

Izvor: B92

Sreda, 28.10.2020.

11:31

Tanjug/AP Photo/Mahmud Hossain Opu

Njegova izjava odnosi se na objavljivanje crtanog filma o proroku Muhamedu i ubistva francuskog profesora, preneo je Rojters.

Muslimani vide ovaj akt kao svetogrđe, a Al-Sisi je rekao da je protiv bilo kakvog vida nasilja od bilo koga, kamo li terorizma, u ime religije.

Veliki imam Egipta sa univerziteta Al-Azhar (drugi najstariji univerzitet na svetu), šeik Ahmed Al-Tajeb, je danas pozvao međunarodnu zajednicu da osudi anti-muslimanske akcije.

Al-Tajeb, koji je na čelu hiljadugodišnje verske organizacije sunita, rekao je da se Al-Hazar protivi korišćenju anti-muslimanske propagande u političke svrhe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: