Predsednik Južne Afrike u karantinu

Predsednik Južne Afrike Siril Ramafoza je u samoizolaciji jer je utvrđeno da je gost koji je bio na humanitarnoj večeri u njegovom prisustvu pozitivan na koronu

Izvor: B92

Sreda, 28.10.2020.

09:15

Predsednik Južne Afrike u karantinu
Foto: EPA-EFE/KIM LUDBROOK / POOL

To je danas saopšteno iz kabineta predsednika afričke zemlje.

Južna Afrika ima preko 700.000 obolelih od koronavirusa i blizu 20.000 preminulih, a vrhunac talasa je bio u julu, nakon što je drastično opao nešto kasnije, preneo je Rojters.

Smanjenje u broju novozaraženih je omogućilo Ramafozi da ukine jake restriktivne mere, usput otvorivši granice posle šestomesečne zabrane ulaska strancima.

Prošle nedelje je ministar zdravstva Zveli Mkhize rekao da postoji rizik od drugog talasa, zbog čega bi morale da se razmatraju nove mere karantina, pošto je broj obolelih skočio u turističkom gradu Kejptaunu.

"Predsednik Ramafoza je počeo samoizolaciju čim je saznao da je njegov gost na večeri 24. oktobra nešto kasnije oboleo od korone", piše u saopštenju njegove kancelarije.

Na večeri je bilo 35 gostiju i svi su se pridržavali fizičke distance.

"Predsednik ne pokazuje nikakve simptome korone i biće testiran ukoliko bude potrebno", dodaje se u saopštenju njegove pres-službe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: