Borel: Dijalog kome posreduje EU je ključan za evropski put

Šef diplomatije EU Žozep Borel kaže da se delovi dokumenta koje su predstavnici Beograda i Prištine potpisali u Vašingtonu "nadovezuju na prethodne obaveze.

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.10.2020.

21:13

Borel: Dijalog kome posreduje EU je ključan za evropski put
Foto: Depositphotos,Yarr65

Obaveze "koje su dve strane preuzele u okviru dijaloga" i da mogu da pruže "koristan doprinos postizanju sveobuhvatnog, pravno obavezujućeg sporazuma".

Žozep Borel je odgovarajući na pismeno pitanje poslanika Evropskog parlamenta o odnosima politika EU i SAD, kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, ali i o ”nezavisnosti EU glasa na Balkanu”, naglasio da su i predsednik Srbije i kosovski premijer tokom poslednje posete Briselu naglasili da najaveći prioritet pridaju evrointegracijima i dijalogu kome posreduje EU.

”Dijalog pod pokroviteljstvom EU je ključan element njihovih evropskoh puteva”, kaže Borel.

U svom odgovoru na poslaničko pitanje Borel dodaje da su se lideri dve strane obavezali da udvostruče svoje napore kako bi osigurali dalje usklađivanje sa EU u skladu sa preuzetim obavezama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: