Nepoznato lice upalo u školu za specijalno obrazovanje u Novom Sadu

U Školu za specijalno obrazovanje "Dr Milan Petrović" u Novom Sadu jutros je provalilo nepoznato lice.

Izvor: Tanjug
Podeli

Nije pričinjena nikakva materijalna šteta, saznaje Tanjug.

Ovu informaciju za Tanjug su potvrdili u toj školi.

"Radnik obezbeđenja je kad je jutros došao na posao zatekao obijena vrata i premetačinu koju je za sobom ostavio provalnik", izjavili su za Tanjug u školi "Dr Milan Petrović".

Navode da provalnik ništa nije odneo iz škole.

"Jasno je da je boravio u kuhinji i jeo, pokušao je da ponese nešto od sportske opreme, rekete, lope, ali mu je to, očigledno, poispadalo iz ruku, dok je izlazio iz škole, jer smo te rekvizite zatekli u dvorištu", opisuju u ovoj školi.

Prva smena dece u školu dolazi već oko sedam sati, ali je roditeljima javljeno da decu ne dovode, dok se ne završi uviđaj.

Na kraju je bilo kašnjenje, kako kažu, od oko pola sata.

U školi za Tanjug navode da je policija posle deset minuta nakon dojave stigli u školu, ubrzo nakon toga i forenzika i inspektor.

Sigurnosne kamere zabeležile su provalnika, izjavili su za Tanjug u ovoj školi.

Povodom ovog događaja oglasila se Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja je ovaj čin ocenila kao "nedostojan ljudi u civilizovanom društvu".

"Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad zgrožen je vandalskim upadom u vrtić i Školu za osnovno obrazovanje „Milan Petrović“ u Ulici braće Ribnikar u Novom Sadu", saopštila je LSV i pozvala nadležne državne organe da hitno identifikuju, privedu i najoštrije kazne počinioce.

"Ovo nije klasična provala, niti još jedan vandalski čin. Ovo je nečuveni udarac na decu sa invaliditetom i decu sa smetnjama u razvoju i udar na njihove porodice", saopštila je LSV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu