Poruka člana Kriznog štaba građanima: Kako se budete ponašali, tako će vam i biti

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković kaže da uskoro očekuje sednicu povodom novih mera koje će biti donete zbog epidemiološke situacije u Srbiji.

Izvor: B92

Sreda, 28.10.2020.

08:25

Poruka člana Kriznog štaba građanima: Kako se budete ponašali, tako će vam i biti
Foto: B92, arhiva

Ističe da će nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa direktorima kovid bolnica biti dogovoreno kako da se zaštite svi građani Srbije.

"Očekujemo uskoro i sednicu vezanu za neke nove mere koje će se donositi. Predsednik Vučić je organizovao sastanak sa direktorima svih kovid bolnica, nakon toga složićemo sliku i dogovoriti kako da zaštitimo sve građane Srbije", kazao je Gojković.

Poručuje da građani ne treba da gledaju u Krizni štab povodom toga koje će mere doneti, jer štab donosi odluke na osnovu broja zaraženih, a to zavisi od građana Srbije.

"Kako se budu ponašali, tako će nam i biti", kaže Gojković, koji je i član Kriznog štaba u borbi protiv koronavirusa.

Pozvao je građane da se uobzilje i shvate u kakvom se trenutku nalazi Srbija.

Kako kaže, Srbija iz jedne nesigurne epidemiološke situacije prelazi u nepovoljnu, jer broj novozaraženih stalno raste, a kapaciteti bolnica se pune.

"Kapaciteti bolnica se puno, ne tako ubrzanim tempom, ali su brojke ozbiljne i daju za pravo da budemo ozbiljno zabrinuti", kaže Gojković.

"Moramo biti izuzetno pametni i oprezni. Moramo se truditi da poštujemo sve što smo naučili prethodnih meseci", dodao je on.

Kazao je da se najveći broj obolelih registuruje sa kolektivnih slavalja kućne radinosti.

Dodaje da inspekcije na terenu kažnjavjau objekte, ali da ljudi svode okupljanja na kućne zabave i proslave.

"Sve su to ozbiljne stvari, očekuje se eskponencijalni rast povećanja zaraženih, to može ići u nedogled. Daleko su mart i april 2021. Na sreću još nema sezonskog gripa, malo ga je sada, idu nove respiratorne infekcije, biće izuzetno zdravstveni sistem stavljen na najveće muke", naveo je Gojković.

U Vojvodini trocifreno

"Od jutros ulazimo u trocifren broj novozaraženih, to je preko 130 novozaraženih u protekla 24 časa", kazao je on.

Najviše novozaraženih je u Novom Sadu, potom u Zrenjaninu i Pančevu.

"Moramo shvatiti da moramo voditi apsolutno računa", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: