Pokret 1 od 5 mliona poziva na udruživanje opozicije

Beograd -- Povodom izbora nove vlade u Skupštini Srbije, Pokret 1 od 5 miliona tvrdi da je reč o izboru "Vučićevih marioneta".

Izvor: Tanjug
Podeli

Pročitajte još:

Brnabić: Prestali smo da budemo zemlja koja beleži istorijske poraze; predloženi novi ministri

Taj pokret je pozvao, kako piše u saopštenju, "istinske opozicione snage da sednu za jedan sto", da se udruže i bore za promena sistema, čiji preduslov jeste promena vlasti.

Pokret navodi da je iskustvo prethodnih devet godina opoziciju naučilo da od samog sedenja nema ništa i da opozicione organizacije - infrastrukture stranaka, moraju da se udruže od Bujanovca, preko Beograda, do Subotice.

UOPS: Vlada nema legitimitet, nužni slobodni izbori

Udružena opozicija Srbije (UOPS) u saopštenju, uoči današnjeg izbora vlade u Skupštini, navodi da ta vlada neće imati ni legalnost ni legitimitet.

Ponovili su tvrdnje da je ta vlada rezultat izbora koji su bili lažni.

UOPS traži nove izbore, ali, kako kažu, slobodne i poštene, uz slobodne medije i navode da će za to tražiti podršku građana, u svim vidovima borbe za takve izbore.

"Spremni smo na razgovore o zahtevima za slobodnim i poštenim izborima sa režimom, uz posredovanje Evropske unije i uz njihov monitoring predizbornog i izbornog procesa", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 106 idi na stranu