Ana Brnabić najavila obračun sa mafijom

Mandatarka Ana Brnabić je u ekspozeu pred narodnim poslanicima naglasila da je pred novom vladom ozbiljna i teška borba protiv organizovanog kriminala i mafije

Izvor: B92

Sreda, 28.10.2020.

11:14

Ana Brnabić najavila obračun sa mafijom
FOTO TANJUG / NIKOLA ANÐIC

Ona je istakla da će presecanje izvora finansiranja i razbijanje mreže uticaja u državnim organima, politici i medijima onih koji se bave organizovanim kriminalom biti dve ključne tačke kojima će se zadati "odlučujući udarac organizovanom kriminalu".

Kako dodaje, mafija je pomislila da je jača od države i da može njome da upravlja.

"Naš posao je da pokažemo da je država uvek jaka, da sa institucijama nema igranja, da se nikakve veze između predstavnika institucija i kriminalaca neće tolerisati i da niko od njih neće biti zaštićen", poručila je Brnabićeva.

Kako je kazala, u ovoj borbi prevashodno se obraća bezbednosnim službama, koje se moraju posebno baviti bezbednošću predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je objavio i pokrenuo rat protiv mafije.

"Svedočimo svaki dan najmonstruoznijim i najbezobzirnijim napadima na njega i njegovu porodicu samo i isključivo sa jednim ciljem: da ga dehumanizuju i kriminalizuju do te mere da svaki napad na njega - verbalni ili fizički - postane očekivan i razumljiv", kaže Brnabićeva.

Ona je navela da je finansijska moć onih koji se bave organizovanim kriminalom ogromna.

"Naša energija da se ovome suprotstavimo mora biti veća. Ovo ću i lično shvatiti kao jedan od mojih zadataka i boriću se za istinu, svakodnevno i neumorno, protiv svih laži koje plasiraju protiv predsednika Republike i njegove porodice", kazala je Brnabićeva i dodala da će za pobedu nad organizovanim kriminalom biti preko potrebno učešće svih grana vlasti, a, pre svega, pravosuđa.

"Pružićemo punu zaštitu svima koji su uključeni u borbu protiv organizovanog kriminala, svaki policijski i finansijski inspektor, tužilac, sudija, novinar ili državni funkcioner koji bude na meti kriminalnih bandi biće pod zaštitom", naglasila je ona.

Očekuje u tom smislu podršku svih građana Srbije, ali i apsolutnu podršku zakonodavne i sudske vlasti.

"Ovo je borba za našu zemlju i za budućnost naše dece. Nemam dilemu, u borbi između države i mafije, država će izaći kao pobednik i garantujem da ćemo umeti da zaštitimo volju naših građana i čoveka kome su oni direktno i lično dali poverenje da vodi Srbiju u nove pobede", zaključila je Ana Brnabić svoj ekspoze pred poslanicima Skupštine Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: