Sastanak Vučića i ambasadorke Kine FOTO

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorkom Kine u Beogradu Čen Bo.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Printscreen/Instagram buducnostsrbijeav
Foto: Printscreen/Instagram buducnostsrbijeav

Na Instagram profilu Budućnostsrbijeav objavljena je fotografija sa sastanka koji je počeo u 10.00 u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen su razgovarali o rezultatima borbe protiv zarazne bolesti KOVID-19 u Srbiji i Kini. Vučić se interesovao za rezultate kineskih stručnjaka u razvoju vakcine protiv korona virusa i izrazio zadovoljstvo njihovim napretkom. On je i ovom prilikom izrazio zahvalnost predsedniku Siju i Kini na velikoj pomoći u borbi sa pandemijom, koja je omogućila da Srbija postiže bolje rezultate od većine drugih zemalja.

Predsednik je rekao da je nedavna poseta člana Politbiroa CK KP Kine i direktora Kancelarije Komisije za spoljne poslove Jang Ðiečija potvrdila da Srbija i Kina uspešno grade bilateralne odnose i razvijaju saradnju u svim oblastima i izrazio nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti da bude realizovana poseta predsednika Sija Srbiji.

Ambasadorka Čen je prenela veliko zadovoljstvo visokog kineskog zvaničnika Janga posetom Srbiji i razgovorima sa predsednikom Vučićem. Predsednik Vučić je ovom prilikom uputio pozdrave predsedniku Siju i izrazio zahvalnost na političkoj i ekonomskoj podršci Kine našoj zemlji.

Sagovornici su zajedno razmotrili konkretne projekte na kojima Srbija i Kina zajedno rade, poput deonice auto-puta Preljina-Požega, obilaznice oko Beograda i pruge Beograd-Stara Pazova. Oni su konstatovali da ti projekti dobro napreduju, kao i pripreme za realizaciju projekta Fruškogorski koridor.

Istovremeno su naglasili značaj projekta regulacije otpadnih voda i izgradnje kanalizacione mreže.

Dvoje sagovornika su se saglasili da dobrom napretku doprinosi međusobno razumevanje, koje karakteriše odnose dveju zemalja i dvojice predsednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 106 idi na stranu