U Nigeru otet farmer, američki državljanin

Grupa od šest napadača na motorima sa puškama AK-47 otela je rano jutros Amerikanca iz njegove kuće na obodu sela na jugu Nigera, navodi se iz više izvora.

Izvor: B92

Utorak, 27.10.2020.

18:47

U Nigeru otet farmer, američki državljanin

Otmičari su odveli 27-godišnjeg Filipa Voltona, koji je držao kamile, ovce i živinu i uzgajao drveće manga u blizini granice sa Nigerijom, saopštile su lokalne vlasti, prenosi Rojters.

Njegova supruga, mlada ćerka i njegov brat ostali su u kući u selu Masalata, rekao je policijski izvor.

Policijski izvor rekao je da se čini da počinioci potiču iz etničke grupe Fulani. Oni su tražili novac i pretresli kuću pre nego što su odveli Voltona.

Stejt department potvrdio je da je američki državljanin otet u Nigeru, ali nije dao dodatne detalje.

Volton ne radi za američku vladu ili bilo koju drugu organizaciju povezanu sa SAD, rekli su izvori.

Najmanje šest stranih talaca drže u zarobljeništvu islamistički pobunjenici u Maliju, Burkina Fasu i Nigeru. Islamisti su poslednjih godina prikupili milione dolara kroz otkupninu. Američka vlada često je kritikovala druge zemlje zbog plaćanja, podseća Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: