"Ili Haradinaj ili izbori"

Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj je jedino ime koje ta stranka ima za predsednika i čiji je to cilj, prenosi Ljajmi.

Izvor: Kosovo online

Utorak, 27.10.2020.

17:37

Ilistracija/ EPA/ KUSHTRIM TERNAVA

Poslanik ABK Arber Toljaj rekao je da ta stranka ima kandidata za predsednika i po toj tački neće praviti kompromise.

"ABK ima svog kandidata za predsednika i to Ramuša Haradinaja, pa neće praviti kompromis o tom mestu i ako ne bude postignut dogovor sa Demokratskim savezom Kosova (DSK)", poručio je Toljaj.

Prema njegovim rečima, ABK je bila transparentna u vezi sa tom temom, ima kandidata za predsednika, u redovnom roku za izbor predsednika.

"Ako se ne složimo po ovom pitanju, mi kao ABK nećemo praviti kompromise, spremni smo za izbore", dodao je Toljaj.

Međutim, juče je potpredsednik DSK Ljutfi Haziri rekao da ta stranka ima samo jedno ime za predsednika, a to je lider DSK Isa Mustafa.

"Još uvek nemamo dogovor oko predsednika, stalno ponavljam da je DSK ponudio svoju konstruktivnost da bi se obezbedila stabilnost. Mi smo za zajedničkog predsednika, za što je više moguće konsenzusa u Skupštini Kosova i van nje, ako postoji mogućnost da se obezbedi stabilnost", naveo je Haziri.

Prema njegovim rečima, DSK nije ni sa kim razgovarao o pitanju mesta predsednika tzv. Kosova.

"Ako DSK osvoji mandat, ili mora da dobije to mesto, verujemo da ćemo dati doprinos i nemamo drugo ime osim Ise Mustafe", poručio je Haziri.

Takođe je dodao da bi se DSK u principu saglasio sa bilo kojim kandidatom koji bi okupio sve stranke.

Obe stranke insistiraju na tome da im pripada mesto predsednika tzv. Kosova, čiji mandat ističe u aprilu sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: