Kosovski ministar zdravlja najavljuje nove mere

Priština -- Kosovski ministar zdravlja Armend Zemaj najavio je skoro pooštravanje mera za sprečavanje širenja infekcije koronavirusom.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: EPA-EFE/Sascha Steinbach
Foto: EPA-EFE/Sascha Steinbach

Kako kaže, to se posebno odnosi na području Prištine, odakle dolazi najveći broj novoinficiranih.

Zemaj je, posle sastanka sa gradonačelnikom Prištine Špendom Ahmetije, naveo da je taj grad u prethodne dve nedelje bio epicentar zaraze.

"Ta uznemirujuća činjenica primorava nas da vrlo brzo donesemo odluke o novim merama za Kosovo uopšte, ali posebno za Prištinu. Više od 700 novih slučajeva zaraze tokom poslednjih 14 dana u glavnom gradu, to je situacija koja zahteva maksimalnu mobilizaciju svih da bi se tačno i rigorozno sprovodile odluke vlade", napisao je Zemaj na Fejsbuku.

Dodao je da je od gradonačelnika Prištine zatražio da nadležne gradske službe strogo kontrolišu poštovanje epidemioloških mera u školama, javnom prevozu i drugim zatvorenim prostorima.

"Zahtevao sam da se strogo sprovode preporuke poput držanja fizičke distance, upotrebe maski, dezinfekcije i provetravanja prostorija, kako bi se sprečilo eventualno širenje infekcije u zatvorenom. Priština je glavni grad svih građana Kosova, ali nikako ne možemo dozvoliti da bude leglo zaraze", naveo je ministar.

strana 1 od 103 idi na stranu