Javio se Milov kabinet: Reciklaža laži iz vremena Borisa Tadića

Podgorica -- Kabinet Mila Ðukanovića odbacio kao neistinito pisanje hrvatskog nedeljnika Nacional o umešanosti crnogorskog predsednika u ubistvo Iva Pukanića.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

Iz Đukanovićevog kabineta je poručeno da je reč o reciklaži laži koja je još pre osam godina lansirana.

I tada je, podsećaju, odmah demantovana od svih aktera te konstrukcije, pa i od samog Sretena Jocića, koji je u Srbiji u međuvremenu pravosnažno oslobođen optužbi za ubistvo vlasnika Nacionala.

"Pritisci tadašnjeg policijskog rukovodstva Srbije, u vreme vlasti Borisa Tadića, da Jocić, lažno optuži Ðukanovića, kako bi se na taj način diskreditovala Crna Gora i njeno rukovodstvo, nisu dali željeni učinak. Tada su raskrinkani kao jedan od brojnih metoda u pokušaju kriminalizacije Mila Ðukanovića, koji razni obaveštajno - medijskih centri, sprovode duže od 20 godina", navodi se u saopštenju Ðukanovićevog kabineta dostavljenom Tanjugu.

Podećaju da je jedan od takvih pokušaja bila i tzv. "Duvanska afera", koja je i sudski verifikovana kao podmetačina, dok su svi akteri u tom procesu, pred italijanskim sudovima, pravosnažno oslobođeni svih optužbi.

"Činjenica je da Nacional, koji je bio glavno oruđe, u lažnoj ''duvanskoj kampanji'', u susret godišnjici ubistva osnivača ovog lista, reciklira senzacionalistički obrađenu laž iz 2012. godine, smatramo očajničkim pokušajem dizanja tiraža i nuđenja svojih usluga onim centrima koji Crnu Goru i dalje doživljavaju kao svoju metu", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 246 idi na stranu