Ambasador SAD za B92.net nakon godinu dana u Srbiji: Upozorili su me na srpski inat

Pre nego što sam sleteo u Beograd upozorili su me na srpski inat, kaže za B92.net ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri.

Izvor: B92

Utorak, 27.10.2020.

16:00

Ambasador SAD za B92.net nakon godinu dana u Srbiji: Upozorili su me na srpski inat
Printskrin: TV Prva

On je u izjavi za naš sajt povodom godinu dana boravka u Srbiji rekao i da su ga upozorili da su u regionu Balkana ostali problemi iz prošlosti.

"Ipak, ono što sam otkrio u svojim putovanjima po Srbiji su želja, otvorenost i spremnost, i kod mlađih i kod starijih ljudi, da vide napredak svoje zemlje kao buduće članice Evropske unije", kaže Godfri.

Na pitanje šta ga je najviše iznenadilo u Srbiji odgovara da je to gastronomija.

"Nisam očekivao toliko odlične hrane. Ne govorim o restoranima sa Mišelin zvezdicama, već sam oduševljen gurmanskim kvalitetom lokalnih kafana, pekara, ćevabdžinica i prozvodima poljoprivrednika u Srbiji, kao i vina i piva", kaže on.

Godfri šaljivo dodaje: "Moraću da povećam vreme provedeno u teretani kako bih mogao da uđem u svoja odela".

Na pitanje šta je na njega ostavilo najjači utisak u Srbiji, Godfri kaže da je duboko oduševljen gostoprimljivošću Srba.

"Decenijama radim kao diplomata i nisam bio u zemlji koja zna tako da ugosti posetioce kao Srbija. To je pametna nacija koja ceni svoju nezavisnost, brine o svojim porodicama, zna kako da se našali, uživa u dobroj hrani i muzici. Kako ne zavoleti to sve", upitao je američki ambasador.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: