Rusija zabeležila nov rekord: "Zdravstveni sistem spreman"

U Rusiji je u poslednja 24 sata zabeleženo rekordnih 17.347 slučajeva koronavirusa, od kojih je skoro trećina zabeležena u Moskvi.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.10.2020.

15:35

Rusija zabeležila nov rekord:
Ilustracija: Getty images/ Sean Gallup

U istom periodu od posledica virusa je preminulo 219 osoba.

Od početka pandemije u Rusiji su od virusa kovid 19 obolele 1.531.224 osobe, a preminulo je 26.269 osoba.

Kako navodi centar za borbu protiv koronavirusa, broj novih slučajeva koronavirusa u Moskvi je porastao za 5.224, čime je ukupan broj zaraženih dostigao 401.040, prenosi TAS.

U protekla 24 sata u prestonici Rusije zabeležena su 62 smrtna slučaja.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas novinarima da je predsednik Rusije Vladimir Putin u potpunosti informisan o teškoj situaciji u vezi sa koronavirusom u Rusiji.

On je istakao da je pandemija pogodila regione i proširila se istočno od Moskve i ocenio da je situacija u Rusiji prilično teška.

Vlasti poručuju da Rusija ima dovoljno kreveta i lekova kako bi se izborila sa drugim talasom koronavirusa, prenosi Rojters.

Kako navodi, pozivajući se na navode ruskih medija, pojedini regioni se bore s pritiskom na zdravstveni sistem.

Upitan za to kako kontrolisati situaciju, Peskov je rekao da to, pre svega, znači kontrolu nad zdravstvenim kapacitetom, brojem bolničkih kreveta, snadbevanjem lekovima i zaštitu pojedinaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: