"Ako se na nas izvrši strana agresija, videće F-16"

Baku će upotrebiti turske lovce F-16 u slučaju strane agresije na Azerbejdžan, izjavio je azerbejdžanski predsednik Ilham Alijev.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Ilustracija: Depositephotos/icholakov01
Ilustracija: Depositephotos/icholakov01

On je dodao da ga u svakom intervjuu novinari pitaju odakle Azerbejdžanu turski F-16.

"Umoran sam od odgovaranja. Imate satelite, kao da ne znate šta radimo? Otvorite i pogledajte da li su sada F-16 u vazduhu ili na zemlji. Svi znaju da su na zemlji i da su došli ovamo na vojne vežbe, ali su sa početkom rata ostali ovde“, objasnio je Alijev.

Prema njegovim rečima, lovci su pomoć Turske.

"Ako se na nas izvrši strana agresija, videće ove F-16“, naglasio je Alijev.

On je dodao da će što se tiče pitanja Karabaha, Baku ići do kraja.

"Naš stav ostaje nepromenjen. Mi branimo pravdu... Ići ćemo do kraja po ovom pitanju“, zaključio je Alijev u obraćanju narodu.

Podsetimo, Jerevan insistira da je njegov Su-25 oborio F-16 vazdušnih snaga Turske krajem septembra.

Azerbejdžan je objavio svoju verziju kako su srušeni lovci Su-25. Prema Bakuu, dva Su-25 su se srušila jer su udarili u planinu.

Na fotografijama koje su objavljene mogu se videti turski avioni F-16 u Azerbejdžanu, ali to ne dokazuje da je jedan od ovih aviona oborio Su-25 jermenskog ratnog vazduhoplovstva.

Borbe na kontakt-liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 647 idi na stranu