Šri Lanka zatvorila parlament na dva dana zbog koronavirusa

Parlament Šri Lanke zatvoren je danas radi dezinfekcije posle utvrđivanja da je jedan policajac u kompleksu testiran pozitivno na koronavirus.

Izvor: Beta/AP

Ponedeljak, 26.10.2020.

08:20

Šri Lanka zatvorila parlament na dva dana zbog koronavirusa
EPA-EFE/ CHAMILA KARUNARATHNE

U ovom periodu i Šri Lanka beleži ponovni porast broja slučajeva.

Parlament je zatvoren na dva dana kao mera predostrožnosti da bi prostorije mogle da budu dezinfikovane, rekao je zvaničnik Narendra Fernando.

Bliski saradnici policajca takodje su testirani, a rezultati se očekuju kasnije tokom dana, dok će još 22 zaposlena u Parlamentu biti testirani sutra.

U Šri Lanki se beleži novo jačanje koronavirusa od početka oktobra, kada se pojavio novi klaster infekcije oko fabrike odeće blizu glavnog grada Kolomba.

Danas je potvrdjen 351 novi slučaj zaraze. Većina novozaraženih vezana je za klaster oko fabrike odeće, gde je broj slučajeva porastao na 4.400. To je više od pola od ukupnog broja zaraženih u zemlji, 7.872.

Jedan smrtni slučaj od korona virusa prijavljen je u nedelju, od infekcije je dosad umrlo 16 osoba.

U nastojanju da zaustavi širenje zaraze vlada je uvela policijski čas u mnogim delovima gusto naseljene Zapadne provincije, gde se nalaze ta fabrika odeće i glavni grad Kolombo, i gde je najveći broj zaraženih.

Vlada je takodje zatvorila škole, zabranila okupljanja i uvela restrikcije za javni saobraćaj u celoj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: