"Formiranje nove Vlade je najveća svetinja koju branimo"

Podgorica -- Predsednik Prave Crne Gore i poslanik Marko Milačić ocenjuje da je formrianje novog sastava Vlade Crne Gore najveća svetinja koja mora biti odbranjena.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Screenshot/Prva TV
Foto: Screenshot/Prva TV

"Na pragu smo konstituisanja prve slobodne Vlade u istoriji Crne Gore. Proces formiranja Vlade je trenutno najveća svetinja koju hoćemo i moramo odbraniti, snažno, saborno i dostojanstveno", naveo je on u pisanoj izjavi.

Milačić dodaje i da će Vlada biti formirana, bez obzira na brojne različite poglede, jer ništa nije važnije od ovog istorijskog zadatka koji su im građani poverili.

"Za ovaj ozbiljan posao treba truda, mudrosti i smjernosti. Upravo zbog toga što, siguran sam, nikome nije cilj prigrabiti funkciju koja u ovom vremenu znači samo ogromnu brigu i odgovornost, već naći prave ljude koji će svojim znanjem, strukom i političkom voljom moći da stanu pred građane, ponude rješenja i uz ogromna odricanja počnu da služe narodu. I toga smo svjesni svi mi koji u ovom trenutku sjedimo u poslaničkim klupama parlamentarne većine", kaže on.

On je naveo i da je nova vlast u Crnoj Gori svesna da mora da sačuva koheziju i onemogući svaki zluradi pokušaj da se umanji velika slava izborne pobede.

"Mi možemo da pravimo kompromise sa svima i oko svega, osim sa jednim – radom u najboljem interesu građana, koji su nam dali mandat da im služimo", zaključio je on.

strana 1 od 246 idi na stranu