Izbori u SAD: Do danas glasalo već 53 miliona Amerikanaca

Prema podacima sajta Izborni projekat SAD, do danas je već više od 53 miliona Amerikanaca unapred glasalo na predsedničkim izborima.

Izvor: Tanjug

Subota, 24.10.2020.

19:01

Izbori u SAD: Do danas glasalo već 53 miliona Amerikanaca
Foto: Depositphotos/ GrinPhoto

BBC prenosi da su građani SAD glasali lično ili putem pošte, kao i da je brojka od 53 miliona već sada daleko veća od ukupnog broja ranih glasova na predsedničkim izborima 2016. godine.

Najveći broj ranih glasova evidentiran je u Teksasu, više od 6,3 miliona, sledi Kalifornija sa 5,8 miliona ranih glasova, a na trećem mestu je Florida sa 4,7 miliona glasova evidentiranih do danas.

Današnja brojka od više od 53 miliona pristiglih glasova je već za 37 odsto veća od ukupnog broja ranih glasova na predseničkim izborima 2016. godine.

Među onima koji je je iskoristio pravo ranog glasanja je aktuelni predsednik Donald Tramp.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: