Erdogan Makronu: Prvo ispitaj svoje mentalno zdravlje

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan žestoko je kritikovao odnos francuskog predsednika Emanuela Makrona prema muslimanima.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Epa /  TOLGA BOZOGLU
Foto: Epa / TOLGA BOZOGLU

Pročitajte još:

Francuska uvređena - povlači ambasadora iz Turske

Erdogan je čak doveo u pitanje njegovo mentalno zdravlje.

"Sve što se može reći šefu države koji na taj način tretira milione pripadnika različitih verskih zajednica je - prvo ispitaj svoje mentalno zdravlje", rekao je Erdogan.

Turski lider je pre dve nedelje osudio kao provokaciju Makronove izjave o "islamskom separatizmu" i potrebi da se islam u Francuskoj "strukturira".

Predlog zakona o borbi protiv "separatizma" u Francuskoj, čija meta je radikalni islam, treba da se nađe u parlamentu početkom decembra. Cilj je da se ojača sekularnost i konsoliduju republikanski principi.

Ali nameravana pojačana kontrola finansiranja džamija i zabrana pkolovanja imama u inostranstvu mogu dovesti do tenzija u odnosima sa Turskom.

To je najnoviji na dugačkoj listi neslaganja Makrona i Erdogana, koji često uzima u zaštitu muslimanske manjine u svetu.

Među pitanjima u kojima Ankara i Pariz imaju dijametralno suprotne stavove su pitanje gasa u Sredozemnom moru, Libija, sukob u Nagorno-Karabahu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 647 idi na stranu