Zukorlić o prekomponovanju vlasti u Sandžaku

Novi Pazar -- Lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić kaže da se prekomponovanje vladajuće većine može očekivati u Tutinu i Prijepolju.

Izvor: B92
Podeli
Printskrin/TV Prva
Printskrin/TV Prva

"Mislim da će se vlast u Sjenici stabilizovati, u Priboju i Novoj Varoši je stabilna", kazao je Zukorlić, koji je izabran za jednog od potpredsednika Skupštine Srbije.

Dodaje da ne očekuje da će se vlast u Novom Pazaru prekomponovati, podsećajući da je stranka čiji je lider opoziciona stranka u tom gradu.

"Mislim da tako treba da ostane, naš stav nije da po svaku cenu treba ulaziti u vlast samo radi vlasti ", poručio je Zukorlić.

On kaže da ne treba ulaziti u vlast i imati komad vlasti koji god, dodajući da je "čak postojala takva ponuda vlasti".

"Mi smo je odbili iz razloga što su problemi pre svega socijalni, ekonomski i politički i brojni drugi toliko nagomilani u Novom Pazaru poslednje dve decenije... Naš ulazak bi onda značio neku vrstu amnestije dve stranke koje su vladale, a to su: SDA i SDP", objasnio je on.

Kako ističe, ne želi da njegova partija deli negativne posledice vladavine koja je ugrozila Novi Pazar.

"Izuzetno očajna slika u Novom Pazaru: verovatno najveća nezaposlenost u regionu, pogrešna urbanistička slika, razni drugi nagomilani problemi u Novom Pazaru", istakao je Zurkolić.

Dodaje i da je situacija sa koronavirusom dodatni razglo zašto njegova stranka nije htela da uđe u vladajuću većinu.

"Ne možemo se pomiriti sa time da je oko 300 ljudi umrlo za nepunih mesec i po dana, ne možemo pregrnuti list i reći idemo dalje", rekao je on i dodao da će tražiti odgovornost svih koji su krivi za to.

strana 1 od 106 idi na stranu