Ko je po CNN bio bolji u finalnoj debati? Šta kažu glasači?

Džo Bajden bio je bolji u poslednjoj debati uoči američkih izbora, pokazala je anketa onih koji su gledali debatu, a koju je sproveo CNN.

Izvor: B92

Petak, 23.10.2020.

10:27

Ko je po CNN bio bolji u finalnoj debati? Šta kažu glasači?
Foto: EPA-EFE/ Shawn Thew

Od ukupnog broja glasača njih 53 odsto je reklo da je Bajden pobedio u duelu, dok je 39 odsto ocenilo da je to bio kandidat republikanaca Donald Tramp.

Gledaoci su rekli i da su Bajdenove kritike Trampa bile korektne, ali su bili podeljeni oko toga da li su Trampovi napadi na Bajdena bili pošteni.

Kada se radi o opštem utisku o Trampovom učešću u debati, samo 28 gledalaca misli da je od pobedio u raspravi, dok 67 odsto smatra da su njegove kritike na račun demokratskog kandidata bile nepravedne.

CNN dodaje da sama rasprava nije mnogo uticala na promene u stavu birača o kandidatima, pa je tako pooljno mišljenje o Bajdenu zadržalo 56 odsto bitača, a o Trampu 41 odsto.

Anketirani su ocenili i da su Bajdenovi stavovi o ekonomiji i pandemiji korona virusa bili bolji od Trampovih, dok su ostali podeljeni oko stavova dvojice kandidata o spoljnoj politici.

Iako je treća debata bio mnogo manje sporna od prve, Bajdena su ljudi ocenili kao nekoga ko direktno odgovara na pitanja, a zanimljiv je i podatak da je više žena videlo Bajdena kao pobednika - 60 odsto žena reklo da je Bajden pobedio, 35 odsto Tramp, dok je 47 odsto muškaraca videlo Bajdena kao pobednika, a 44 odsto Trampa.

Kako navodi CNN, ukupna prednost Bajdena nad Trampom nakon finalne debate je 53 odsto naspram 39 odsto i to je, navodi se samo jedan odsto više od prednosti koju je nad Trampom pre četiri godine imala Hilari Klinton.

Anketu koju je sproveo CNN telefonom obuhvatila je intervjue sa 585 registrirovanih birača koji su gledali predsedničku debatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: