Hrvatskoj će biti upućeno pismo

Evropska komisija uputiće pismo hrvatskom ministru unutrašnjih poslova u kome traži objašnjenja povodom izveštaja o prebijanju migranata.

Izvor: Tanjug

Petak, 23.10.2020.

13:56

Hrvatskoj će biti upućeno pismo
EPA-EFE Christian Bruna

Podsetimo, Gardijan je nedavno objavio još jednu u nizu priča o nehumanom i degradirajućem ponašanju hrvatske policije prema migrantima na hrvatskoj granici sa BiH.

Vlasti Hrvatske se pozivaju i da primene u praksi Mehanizam nezavisnog nadgledanja koji je finansirala Evropska komisija.

"Predstoji nam temeljna rasprava sa Hrvatskom povodom ovih pitanja", navode u Evropskoj komisiji.

Komesarka zadužena za unutrašnja pitanja EU Ilva Johanson kaže da su se hrvatske vlasti obavezale da će da istraže izveštaje o maltretiranjima migranata na spoljnim granicama zemlje, da će da podrobno nagledaju situaciju i obaveste Evropsku komisiju o napretku koji su postigli.

"Efikasna kontrola granica mora da se sprovodi uz puno poštovanje osnovnih prava", kaže Ilva Johanson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: