"Zatvaranje bi u ovom trenutku značilo slom"

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da svi građani moraju da poštuju mere donesene s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa.

Izvor: Tanjug

Petak, 23.10.2020.

06:20

Tanjug/AP Photo/Michael Probst

Višković se zalaže za "gvozdenu" disciplinu kako bi se izbegao takozvani lokdaun, odnosno zatvaranje.

Ocenjuje da mere poput nošenja maski, zabrane privatnih okupljanja više od 10 osoba i zabrane muzike uživo, nisu nečiji hir, niti represija, već zaštita zdravlja stanovnika i ekonomije. U suprotnom, reako je Višković za RTRS, sledi scenario koji je RS imala tokom proleća.

Višković ističe da je zatvaranje poslednja varijanta koja nije potrebna nikom u Republici Srpskoj.

“To bi sigurno, u ovom trenutku, značilo i ekonomski slom Republike Srpske, a pitanje je i koliko bi naši ljudi i psihički i zdravstveno izdržali ponovo jedan takav udar kao što je bio u martu i aprilu”, naglasio je premijer Srpske.

Višković je apelovao i zamolio građane da svojim ponašanjem doprinesu da ne dođe do zatvaranja preduzeća, ugostiteljskih objekata, škola, bolnica... jer, kako je rekao, privreda ne bi podnela još jedno zatvaranje i posledice bi bile nepopravljive dugi niz godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: