Stigao predlog zakona o ministarstvima; B92.net: Tri nova

U Skupštinu Srbije stigao predlog o ministarstvima. Kako B92.net saznaje, nova Vlada Srbije imaće tri nova ministarstva.

Izvor: B92

Petak, 23.10.2020.

10:56

Stigao predlog zakona o ministarstvima; B92.net: Tri nova

To su Ministarstvo za brigu o selu, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Skupština će o ovom predlogu raspravljati u subotu.

Prema našim saznanjima, resor zadužen za brigu o selu trebalo bi da pripadne Milanu Krkobabiću iz PUPS-a, resor demografije odlazi predstavniku partije Aleksandra Šapića SPAS, a ljudska prava pripašće stranci Rasima Ljajića.

Podsetimo, Skupština Srbije završila je konstituisanje u četvrtak, kada su izabrana sva rukovodeća tela tog najvišeg zakonodavnog organa. Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sazvao je za sutra u 9 časova Kolegijum parlamenta, kao i novu sednicu na kojoj će se raspravljati o Predlogu zakona o ministarstvima.

A kada je reč o sastavu vlade, odnosno o ministrima i ministarstvima, za sada nema potvrđene informacije ko će u Nemanjinu 11.

Mediji su spekulisali i nabrajali ko bi to mogao biti, ali je mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić rekla da će sve biti poznato u nedelju, nakon sednice Predsedništva SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: