Borelj s jermenskim predsednikom: Da se vratite pregovorima

Šef diplomatije EU Žosep Borelj razgovarao je danas u Briselu s predsednikom Jermenije Armenom Sarkisjanom o situaciji u Nagorno-Karabahu.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.10.2020.

15:33

Borelj s jermenskim predsednikom: Da se vratite pregovorima
Foto: EPA-EFE/SIPAN GYULUMYAN / ARMENIAN DEFEN

"EU i dalje poziva na trenutni prekid neprijateljstava i strogo poštovanje svih strana dogovorenog prekida vatre. Sve akcije koje ciljaju civile ili donose dalje patnje civilnom stanovništvu moraju se odmah zaustaviti, a strane imaju obavezu da se u potpunosti pridržavaju međunarodnog humanitarnog prava", navodi se u saopštenju EU.

Borelj je pozvao sve strane da se vrate pregovorima o rešavanju sukoba u Nagorno-Karabahu pod pokroviteljstvom kopredsedavajućih grupe Minsk OEBS-a (Rusija, SAD, Francuska), bez preduslova i bez odlaganja.

Borelj je naglasio da svi akteri, uključujući spoljne strane, treba da se uzdrže od bilo kakvih radnji koje bi mogle rezultirati nastavkom neprijateljstava i daljim žrtvama, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: