Snouden dobio boravišnu dozvolu u Rusiji

Bivši obaveštajni agent Edvard Snouden dobio je otvorenu dozvolu za boravak u Rusiji, što znači da mu nije više ograničeno vreme boravka.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.10.2020.

14:56

Snouden dobio boravišnu dozvolu u Rusiji
Getty Images/Handout / Handout

Njegov advokat Anatolij Kučarenaje dodao je da za sada Snouden ne razmišlja da aplicira za rusko državljanstvo, prenosi Tas.

Snoudenova boravišna dozvola istekla je 30. aprila, ali je zbog pandemije koronavirusa automatski produžena do 15. juna, a nakon okončanja karantina on je tražio produžetak dozvole.

Snouden je 2013. godine objavio informacije o metodama elektronskog nadzora koje koriste američke obaveštajne službe, uključujući i ilegalno prisluškivanje razgovora stranih lidera, nakon čega je da bi izbegao progon američkih vlasti zatražio azil u mnogim zemljama, uključujući i Rusiju.

Godinu dana kanije dobio je dozvolu za privremeni boravak u Rusiji i od tada je u toj zemlji.

U SAD se tereti za kršenje dva člana zakona o špijunaži i za svaki od njih može da dobije po 10 godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: