Pitali hrvatskog ministra za brojeve u Srbiji: Ne mogu to objasniti

Ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš nije danas mogao da objasni razliku u broju novozaraženih u Hrvatskoj i Srbiji.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.10.2020.

13:07

Pitali hrvatskog ministra za brojeve u Srbiji: Ne mogu to objasniti
EPA-EFE Christian Bruna

On je, međutim, apelovao na sve građane da se uozbilje i suoče sa trenutnim stanjem, kako bi broj inficiranih od preko 1.500 bio smanjen.

Ministar je rekao da je povećani broj novozaraženih očekivan, ali da mora biti usporen. Kazao je da se zdravstveni sistem intenzivno priprema, da se otvaraju novi kovid-centri, što, kako je rekao, nije dobro, jer se sve više sugrađana razboleva, više je teško bolesnih i onih na respiratoru.

Pozvao je građane na konsolidaciju i solidarnost, a zagrebačku Arenu kao kovid-bolnicu najavio kao jednu od opcija.

Upitan da komentariše razliku u brojevima novozaraženih u Hrvatskoj i Srbiji, Beroš je rekao da ne može to da objasni, kao i da to nije njegov zadatak.

"Nisu (u Srbiji) uvodili bitno različite mere, ne mogu objasniti tu razliku, niti je to moj zadatak, o tome vode računa epidemiolozi. Moj primarni zadatak je prilagoditi zdravstveni sistem novim uslovima i to radimo", rekao je Beroš.

Apelovao je na sve građane da drže fizičku distancu i istakao da lično nije odgovoran za brzinu širenja infekcije, ali će, ističe, učiniti sve da prilagodi zdravstveni sistem aktuelnoj situaciji.

Podsetimo, iz dana u dan u Hrvatskoj raste broj novozaraženih koronavirusom, a i danas je taj broj premašio sva očekivanja. Tamošnji epidemiolozi najavili su da je realno očekivati i da dnevno u Hrvatskoj bude 2.000 obolelih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: