Svetski servis "Akjuveder" objavio prognozu za zimu: Životi ljudi biće ugroženi

Poznati svetski meteorološki servis "Akjuveder" (AccuWeather) objavio veliku sezonsku prognozu za Evropu.

Izvor: index.hr, klix.ba

Četvrtak, 22.10.2020.

09:45

Svetski servis
Screenshot TV Prva

Odmah na početku prognoze navodi se da zemlje širom Evrope doživljavaju novi talas koronavirusa, što je podstaklo nova ograničenja koja stupaju na snagu samo nekoliko sedmica pre početka zime.

"Iako je neizvesno kako će se pandemija razvijati u sledećim mesecima, 'Akjuvederov' tim dugoročnih prognostičara prilično je siguran kakve vremenske uslove Evropljani mogu očekivati ove zime. Deo tima čine Tajler Rojs, koji je meteorolog u 'Akjuvederu' gotovo deset godina, Alan Repert, stariji meteorolog koji je u u ovoj kući od 2001. godine, i Džejson Nikols, viši meteorolog koji vodi međunarodnu prognozu", piše "Akjuveder".

Kako godišnja doba prelaze iz jeseni u zimu, predviđa se da će se primarni trag oluja širom Evrope pomerati prema jugu, a brojne će se oluje kretati nad južnom Evropom i Sredozemnim morem, ali i područjem Balkana.

"Mislim da će, u poređenju sa onim što smo videli ranijih godina u Španiji, Portugalu i južnoj Francuskoj, biti puno olujnije", rekao je Repert.

Neki od većih gradova u Evropi koji bi ove zime mogli da dožive olujne uslove uključuju Lisabon u Portugalu, Madrid i Barselonu u Španiji , Nicu i Francuskoj te Rim, Atinu i Bukurešt.

Oluje će, piše "Akjuveder", ugroziti živote i imovinu u celom regionu, preneo je Index.hr.

Međutim, to ne znači da će snega biti mnogo. Njega bi u pojedinim delovima Evrope trebalo očekivati u decembru, ali tek će januar i februar doneti malo veće količine belog pokrivača, piše Klix.ba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: