Šta traži prva poslanica Srbije pod hidžabom od Dačića?

Prva poslanica Srbije pod hidžabom Misala Pramenković od novog predsednika parlamenta Ivice Dačića očekuje korektan i konstruktivan odnos.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.10.2020.

17:00

Šta traži prva poslanica Srbije pod hidžabom od Dačića?
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Njena Stranka pravde i pomirenja (SPP), koju predvodi Muamer Zukorlić, očekuje takav odnos prema svim poslanicima, a posebno prema političkim predstavnicima manjinskih zajednica.

"Očekujemo od Dačića da bude prvi među jednakima i da pokaže pravu demokratiju i parlamentarizam u svom radu", rekla je ona na sednici Skupštine Srbije.

Ona je kazala i da je otežavajuća okolnost u radu novog parlamenta nedostatak jake opozicije koja je, prema njenom mišljenju, najbolji korektiv vlasti.

SPP je manjinska stranka i tražila je da se promeni granica za formiranje poslaničkih klubova, sa pet na tri poslanika, kako bi svaka manjinska partija mogla samostalno da formira svoj klub.

"Izazvala sam dosta pažnje"

Moje pojavljivanje u Skupštini je izazvalo dosta pažnje, ali nije bilo neprijatnosti, kazala je Misala Pramenković za B92.net po ulasku u parlament u avgustu ove godine.

Pramenkovićeva, koja je u parlament ušla kao treća na listi ista Muamera Zukorlića, koja je osvojila četiri poslanička mesta na parlamentarnim izborima, inače radi kao profesorka islamskih nauka u Medresi Gazi Isa-beg.

Tada je navela i da je najbolji način da imate ispravan stav o nekome ili nečemu - da se sa tim upoznate.

Na pitanje šta očekuje od svog poslaničkog mandata, Pramenkovićeva je rekla da očekuje da će svojim delovanjem i zalaganjem u Skupštini opravdati poverenje koje joj je ukazano.

"Nastavićemo ono što su naši poslanici u prethodnom mandatu započeli, mi smo stranka kontinuiteta, ali ću se posebno zalagati za prava žena, dece, status porodice", napomenula je ona.

Dodala je i da je svakako i ranije trebalo da u Skupštini Srbije bude poslanica Bošnjakinja.

"Ali je značajno i to što ja nisam jedina", zaključila je ona.

Skupština Srbije potvrdila je danas mandate novim poslanicima, čime je konstituisan novi saziv parlamenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: