Poruka od Putina: Spremni smo za proizvodnju vakcine u drugim zemljama

Vladimir Putin kaže da je Rusija spremna da pokrene proizvodnju svoje vakcine protiv koronavirusa na proizvodnim linijama stranih kompanija u njihovim zemljama.

Izvor: B92

Sreda, 21.10.2020.

18:53

Poruka od Putina: Spremni smo za proizvodnju vakcine u drugim zemljama
Foto: EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / KREMLIN POOL/SPUTNIK MANDATORY CREDIT

Putin je posle sastanka sa ruskim sindikatima industrije rekao da je to veoma važno, ali da Rusija može i jednostavno samo da proda vakcinu, prenosi Tas.

"Neka naši partneri jednostavno osposobe proizvodne mogućnosti u svojim zemljama i mi ćemo da uspostavimo proizvodnju naše vakcine", rekao je ruski predsednik.

Ipak, istakao je on, najpre mora da se obezbedi potrebna količina leka za rusko tržiste.

"Vakcinacija u Rusiji je cilj broj jedan. Najvažniji zadatak je obezbediti proizvodne mogućnosti za proizvodnju većeg broja vakcina", rekao je Putin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: