Ruski ambasador zapretio prištinskoj ministarki: Bićete isključeni

Ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja upozorio je na sednici Saveta bezbednosti UN ministarku spoljnih poslova prištinskih institucija Meljizu Haradinaj Stublu

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/JASON SZENES EPA-EFE/JASON SZENES EPA-EFE/JASON SZENES
Foto: EPA-EFE/JASON SZENES EPA-EFE/JASON SZENES EPA-EFE/JASON SZENES

Ruski ambasador oštro je reagovao poručivši joj da će biti isključena sa narednog sastanka ukoliko budu prikazivani kosovski simboli.

"Uslovi pod kojima predstavnici Kosova mogu da učestvuju na sednicama Saveta bezbednosti su jasno postavljeni", rekao je ambasador Rusije, koja predsedava SB UN.

Nebenzja je protestovao zbog toga što se u onlajn uključenju na sednicu predstavnice Prištine videla zastava tzv. Kosova.

Ambasador Rusije, koja trenutno predsedava SB UN, rekao je da je nedopustivo kršenje pravila učešća tzv. Kosova na sednicama SB UN.

"Ponovo na ekranu vidimo atribute tzv. državnosti Kosova", rekao je ambasador.

"Podsećamo da su u Savetu bezbednosti usvojena pravila učešća na zasedanjima kada je reč o predstavnicima Kosova i ona se moraju poštovati. Pored toga, želim da kažem, kao predstavnik Rusije, da se na taj način dovodi u pitanje naša saglasnost na poziv Kosovu za učešće na narednoj sednici", kazao je ambasador Nebenzja.

strana 1 od 103 idi na stranu