Vjosa Osmani: Nema moratorijuma na prijave za međunarodne organizacije

Vjosa Osmani poručila je Hotiju da prištinska skupština nikada nije izrazila volju za moratorijumom na prijavljivanje za članstvo u međunarodnim organizacijama.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ GEORGI LICOVSKI
EPA-EFE/ GEORGI LICOVSKI

U tom je kontekstu predsednica prištinske skupštine poručila i da će raniji plan biti nastavljen, te da uskoro sledi prijavljivanje za jednu međunarodnu organizaciju, jer je, smatraju u Prištini, sada pogodan trenutak.

Ona je podsetila premijera Hotija da je pre nekoliko dana odobren plan primene onoga što on naziva Vašingtonskim sporazumom, a da se u tački 15 tog sporazuma navodi da MSP šalje cirkularno pismo svim institucijama u kojem se zahteva povlačenje svih prijava.

Ona je, kako prenosi Koha, dodala da bi tako nešto bilo moguće samo ako se dokument iz Vašingtona ratifikuje u skupštini ili u slučaju da je skupština učesnicima dogovora u Vašingtonu dala mandat pre nego što su tamo pošli.

Ranije danas premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti izjavio je da će Priština pauzirati sa apliciranjem u međunarodnim organizacijema.

strana 1 od 103 idi na stranu