Hrvatski evroparlamentarac dobio suspenziju zbog nedoličnog ponašanja

Ivan Vilibor Sinčić, hrvatski evroparlamentarac i šef Živog zida, dobio je suspenziju u Evropskom parlamentu zbog nedoličnog ponašanja.

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.10.2020.

23:43

Hrvatski evroparlamentarac dobio suspenziju zbog nedoličnog ponašanja
EPA-EFE/ ALESSANDRO DI MEO

To je potvrdio predsednik EP David Sasoli.

Sinčić je 16. septembra, tokom govora u EP o siromaštvu građana, optužio EU za "neadekvatno odnošenje s krizom koja će milione građana oterati u bankrot". U jednom trenutku počeo se skidati, pa je tako prvo skinuo sako, a zatim počeo i raskopčavati kaiš na pantalonama, navodi Indeks.hr.

Sasoli mu je zbog kršenja Poslovnika izrekao kaznu oduzimanja dnevnice na dva dana i privremenu suspenziju na sedam dana, što znači da mu je onemogućen bilo koji oblik rada i učestvovanja u radu i aktivnostima radnih tela EP.

Uz to, mesec dana ne sme predstavljati parlament na interparlamentarnim konferencijama i međuinstitucionalnim sastancima, prenosi portal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: