"SAD se pod Bajdenom ponovo angažuju u BiH"

Predizborni program Džozefa Bajdena jasno upućuje na to da će se SAD pod njegovim vođstvom angažovati na području BiH, zato što je to strateški važno za SAD.

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.10.2020.

22:53

EPA-EFE/ Morry Gash / POOL

To smatra bivši član Predsedništva BiH Haris Silajdžić.

On je za TV Hayat kazao da je za BiH važno da Bajden ističe da će SAD u BiH raditi zajedno sa EU i NATO.

"To je novo u odnosu na dosadašnju politiku SAD kada ta saradnja nije bila najbolja. U tom dokumentu ističe da BiH mora ostati celovita sa punim suverenitetom i multietnička, građanska država", istakao je Silajdžić, prenosi portal Klix.ba.

Koliko je značajna potencijalna promena američke politike prema BiH, po njemu, vidi se iz vakuuma koji je nastao kada se fokus američke politika povukao sa prostora BiH.

"Jedna velika praznina. Tokom agresije, u SAD smo imali prijatelja. Voleo bih da obrate pažnju i siguran sam da će doći do punog angažmana", zaključio je on.

Portal Klix navodi da je u svom izbornom programu za novog američkog predsednika Bajden jedan deo svog plana posvetio i Bosni i Hercegovini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: