Hrvatski predsednik se brani: Ja nemam novca za kokain

Hrvatski predsednik Zoran Milanović uzvratio je premijeru Andreju Plenkoviću, koji ga je nazvao piromanom, koji se pravi da je vatrogasac.

Izvor: index.hr

Sreda, 21.10.2020.

15:03

Hrvatski predsednik se brani: Ja nemam novca za kokain
Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

"Još jednom ga pozivam da kaže kako sam ja to 2016. sejao mržnju i agresiju", počeo je Plenković u Iloku, a prenosi Index.hr.

Na konstataciju novinara da ga je Plenković nazvao piromanom koji glumi vatrogasca, Milanović kaže: "On je puno vremena proveo na kroasanima u Parizu i Briselu, to je taj doseg smišljanja. Piroman, vatrogasac".

"To znači da me smatra odgovornim za napad?", dodao je on.

"Plenković je kao herojski zec"

"Mi se ne prepucavamo. Ponaša se upravo suprotno. Kao herojski zec koji je proveo zadnju već u ognjici i smislio da će sazvati koordinaciju za unutrašnju bezbednost, to je paratelo", kaže.

"Mogao bih ja početi sazivati generale, šefove SOA-e, donositi neke blesave zaključke i još doprinijeti haosu u Hrvatskoj. Priča o nekim sanitarnim koridorima. Škoro može biti ovakav i onakav, ali mislim da nije terorista. Mislim da glumata i mogao je to jače osuditi, ali nije terorista. Ne može biti takav rečnik", rekao je.

"Predsednik vlade je aludirao da sam zavisnik od kokaina. To može samo low-life"

"Kad se hoću nekome da se rugam, kažem da je plameni jazavac. Predsednik vlade, 56-godišnji muškarac, aludirao je da sam zavisnik od kokaina. Nazvavši me šmrkavcem. To je iz septičke jame na internetu. Ja imam respiratorne probleme celog života, to može samo low-life izjaviti", kaže Milanović.

"Rekao je da sam piroman, što to znači, da sam ja nahuškao napadača? U Briselu se Plenković razgoropadio kao herojski zec", govori Milanović.

"Premijer je rekao da se zemlja radikalizuje i zato sam predložio sednicu Veća za nacionalnu bezbednost. Ok, on to ne želi, on je odbio Hrvatsku, ne mene. Prvo je rekao da ne treba sednica Veća za nacionalnu bezbednost, a drugi dan je rekao da nas napadaju jednorozi i gušteri", kaže.

"Premijer se pravi lud, a ja nemam ni novac za kokain"

Milanović kaže da je on premijeru ponudio saradnju, ali da se on pravi lud.

"Pravi se lud i onda me optuži da kuvam celu priču. Kako biste vi reagovali?", upitao je Milanović novinare i dodao da se Plenković "pravi grbav".

"On je isplazio jezik Hrvatskoj... On je rekao da će sazvati svašta nešto, da će se boriti protiv radikalizacije, valjda dimnim signalima i metlama i da će napraviti sanitarni kordon. Pazite, sanitarni kordon", rekao je predsednik.

"Ja za kokain nemam ni novca", kaže Milanović ponovo aludirajući na svoju raniju izjavu da je Plenković aludirao da je on zavisnik od kokaina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: