Hrvatski MUP negira pisanje Gardijana o nasilju nad migrantima: Otklonićemo svaku sumnju

Hrvatski MUP odbacio je danas nove optužbe o nasilju nad migrantima na granici sa BiH.

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.10.2020.

14:19

Hrvatski MUP negira pisanje Gardijana o nasilju nad migrantima: Otklonićemo svaku sumnju
Foto: Depositphotos/radekprocyk

Britanski Gardijan objavio je, pozivajući se na Dansko veće za izbeglice (DRC), da je hrvatska policija udarala i pljačkala migrante, a spominju i slučaj seksualnog zlostavljanja.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova, po iznošenju ovih optužbi, odmah je pokrenulo odgovarajuće provere navoda jer nam je interes i cilj, s jedne strane, da otklonimo svaku sumnju u postupanje hrvatskih policajaca i, s druge strane, da sakcionišemo i uklonimo nepravilnosti, ukoliko je do njih došlo", saopšteno je iz hrvatskog MUP-a.

Prema tvrdnjama migranata, nasilna vraćanja dogodila su se na hrvatskoj teritoriji blizu Velike Kladuše u BiH, tačnije u blizini Šljikovače - šatorskog naselja za oko 700 izbeglica i migranata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: