Oglasio se NATO o Crnoj Gori

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg reagovao nakon vesti da su na planini Sinjajevini u Crnoj Gori otkazane vojne vežbe.

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.10.2020.

13:42

Oglasio se NATO o Crnoj Gori
xload/depositphotos

Stoltenberg je izjavio da treba zaštititi prirodu, ali i potrebu Vojske Crne Gore da vežba. "To je važno za sve saveznike i sve zemlje, kako bi ih njihova vojska štitila", rekao je Stoltenberg.

On nije želeo da komentariše, kako je kazao, specifične situacije da li park prirode na Sinjajevini može da bude poligon za vojne vežbe.

Generalni sekretar NATO-a je, takođe, naveo da će Crna Gora dobiti respiratore i zaštitnu opremu od Alijanse u borbi protiv koronavirusa.

Pomoć će, kako je najavio na konferenciji za novinare u Briselu, biti poslata u narednom periodu.

"To je dokaz NATO solidarnosti i podrške jednih drugima. Ako bude potrebe, obezbedićemo i drugu vrstu pomoći, osim respiratora", dodao je Stoltenberg, preneo je portal RTCG.

Podsetimo, ranije danas je crnogorsko Ministarstvo odbrane objavilo da se vojna vežba na Sinjajevini odlaže „dok se za nju ne steknu uslovi“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: