Policijski čas i puste ulice. Najnoviji podaci: 1.323 zaražena FOTO

Ljubljana -- U utorak u 21 sat, prvi put u istoriji nezavisne Slovenije, na snagu je stupio policijski čas, odnosno ograničenje kretanja između 21 i 6 sati ujutro.

Izvor: index.hr
Podeli
EPA-EFE Sascha Steinbach/Ilustracija
EPA-EFE Sascha Steinbach/Ilustracija

Od ponoći druženje je ograničeno na najviše šest osoba, a postoji i zabrana kretanja između regiona, navodi hrvatski portal Index.hr.

Uvođenje policijskog sata u glavnom gradu prošlo je prilično mirno, navodi dalje taj portal i dodaje da su nešto iza 21 sat ulice postale prazne, a foto-reporter 24ura na ulicama je zatekao uglavnom samo policajce.

Malo drugačije bilo je u Mariboru, gde se stotinjak demonstranata okupilo na Glavnom trgu. Oni su, između ostalog, uzvikivali da policijski čas nije ustavan.

Premijer Janez Janša sinoć je, kao reakciju na protest, na Tviteru objavio da Slovenija u poslednja 24 sata već ima više od 1.100 novozaraženih te je pozvao ljude da se uozbilje.

Neki mediji bliski vladi, međutim, javilisu da je reč o brojci od 1.323 slučaja koronavirusa za 24 sata.

Jutros je portparol vlade za koronavirus Jelko Kacin pozvao ljude da ostanu u svojim domovima.

"Zaista, ostanite kod kuće ako možete. Mnogi od nas moraju ići na posao, posebno danas. Pazite na sebe i nazovite one kojima je potrebna pomoč. Nema ih malo", napisao je on.

U utorak naveče vlada je odlučila da su u kolektivnim sportovima dopuštena takmičenja, ali samo ona na najvišem nivou, dok su u pojedinačnim sportovima dopuštena velika domaća i međunarodna sportska događanja bez gledalaca.

Sportski trening sada je dopušten sportistima olimpijske, svetske, međunarodne i perspektivne klase, kao i profesionalnim sportistima starijim od 15 godina, koji su upisani u registar profesionalnih sportista u Ministarstvu.

Vlada je takođe odredila da čak i u crvenim regijama frizerski i kozmetički saloni mogu prihvatiti jednog klijenta na 20 kvadratnih metara. Do sada se smatralo da u tim regionima frizeri i kozmetika mogu imati samo jednog klijenta u poslovnom prostoru.

strana 1 od 246 idi na stranu