"Vučić je rekao da će se povući, mi bismo da on ostane kapiten"

Beograd -- U 12 časova počela konferencija za medije SNS povodom 12. rođendana te stranke. Na konferenciji je govorio potpredsednik GO SNS Miloš Vučević.

Izvor: Tanjug
Podeli

On je izjavio da će izborna skupština SNS, ukoliko to dozvole epidemiloški uslovi, biti održana u decembru ili januaru i istakao da većina članova stranke želi da na njenom čelu ostane predsednik Aleksandar Vučić.

"Verujem da ćemo u nedelju ili na nekoj narednoj sednici Predsedništva SNS odlučiti kada će biti kongres ili velika skupština stranke, najverovatnije, u decembru ili januaru iduće godine", rekao je Vučević novinarima posle obeležavanja 12. rođendana stranke.

Tome će, ističe, prethoditi unutarstranački izbori, od mesnih odbora, opštinskih i gradskih, do skupštine stranke koja bira Glavni odbor i Izvršni odbor, ali je uveren da Vučića svi podržavaju.

"On je rekao da će se povući sa mesta predsednika stranke, a mi ćemo se potruditi da ga ubedimo da ostane kapiten, jer ne vidimo zašto da ne bude kapiten ako već donosi pobedu", rekao je Vučević.

Ističe da je to njegov lični stav, ali dodaje da je uveren da tako razmišlja i 99 odsto članova stranke.

Govoreći o promenama na nivou lokalne i izvršne vlasti, Vučević je rekao da je nakon ovih izbora već promenjeno više od 50 odsto predsednika opština i gradonačelnika, a veruje da će biti promena i na nivou izvršne vlasti.

Vučević dodaje da će se promene dešavati ne samo u okviru izbornih rokova, već i "između redova" ukoliko neko bude radio suprotno politici SNS i ukoliko građani ne budu zadovoljni njegovim radom.

Na pitanje da li je Tomislav Nikolić i dalje dolazi u stranku, Vučević je odgovorio da je siguran da je Nikolić i dalje u kontaktu sa svojom strankom, on ga, dodaje, lično ne viđa, jer više vremena provodi u Novom Sadu, ali da nema dileme da je on sa Vučićem osnivač stranke.

On je izjavio da će u subotu ili odmah posle vikenda biti održana Skupština Vojvodine i da će tada biti izabrana Pokrajinska vlada.

A povodom vesti o predlogu Žarka Dimića, odbornika SPS-a u Sremskim Karlovcima, da predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića predloži za počasnog građanina Sremskih Karlovaca, Vučević kaže da je ime Mirovića zloupotrebljeno.

"Miroviću ne treba nikakvo priznanje da bi bio cenjen i poštovan i za svoj politički i za javni poziv, to je nešto što niko ne može da mu oduzme, ni njegove knjige, ni njegove govore, ni njegov rad u politici", rekao je Vučević.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović ranije je izjavio da nije dao saglasnost Žarku Dimiću, odborniku SPS-a u Sremskim Karlovcima, da ga predloži za počasnog građanina Sremskih Karlovaca.

Naime, Komisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i proglašenje počasnih građana Sremskih Karlovaca održala je sednicu na kojoj je, kako su preneli pojedini mediji, odbijen predlog da se pokrajinski premijer proglasi za počasnog građanina te opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 106 idi na stranu