Vučić na video sastanku sa Medvedevim FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je danas sastanak putem video-linka sa zamenikom predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim.

Izvor: B92

Sreda, 21.10.2020.

10:40

Default images

Vučić i Medvedev su tokom razgovora potvrdili veoma dobre odnose Srbija i Rusija imaju na svim poljima saradnje.

Vučić i Medvedev, koji je i predsednik Sveruske političke stranke Jedinstvena Srbija, su u dugom i prijateljskom razgovoru govorili i o krizi izazvanoj pojavom korona virusa, ali i načinima kako da dve zemlje sarađuju po tom pitanju, saopštio je kabinet predsednika Vučića.

Predsednik Srbije je zahvalio na podršci Ruske Federacije našoj zemlji početkom velike zdravstvene krize i dodao da jedino pravo rešenje za spas naroda može da bude masovna upotreba vakcine protiv KOVID-19.

Istovremeno, predsednik Vučić i Medvedev istakli su dobru saradnju u svim međunarodnim institucijama.

Vučić je posebno zahvalio na podršci Rusije u očuvanju teritorijalnog integriteta naše zemlje.

Medvedev je rekao da pozdravlja politiku Srbije koja se ponaša kao nezavisna i samostalna zemlja i ima prijateljski odnos prema Rusiji.

Dvojica sagovornika su se dogovorili da se, odmah po zajedničkoj pobedi nad korona virusom, sretnu uživo i razmene mišljenja o svim važnim političkim i ekonomskim pitanjima.

Događaj je održan uoči Međunarodnog međupartijskog foruma "SOS+" na temu "Privreda za ljude".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: