Rumunija: Pretresi zbog utaje pola miliona evra

Policijski službenici specijalizovani za istragu ekonomskog kriminala sprovode od jutros šest pretresa u Bukureštu i Konstanci.

Izvor: B92

Utorak, 20.10.2020.

13:26

Rumunija: Pretresi zbog utaje pola miliona evra
emevil/depositphotos

Pretres se vrši kod nekoliko osoba za koje se sumnja da su ekonomskim prekršajima naneli štetu od preko 2.500.000 leja (više od 500.000 evra).

Policijski službenici Uprave za istragu ekonomskih zločina Službe za specijalne akcije i intervencije vrše šest pretresa kuća, četiri u Bukureštu i dve u Konstanci i sprovode pet naloga za hapšenje, navodi se u saopštenju za štampu Generalnog inspektorata rumunske policije (IGPR), preneo je Ađerpres.

Aktivnosti se sprovode u okviru krivičnog slučaja utaje poreza od 2.500.000 leja koji se istražuje u koordinaciji sa tužilaštvom pri Tribunalu u Bukureštu.

Iz do sada prikupljenih dokaza postoje indicije da su istražene osobe formirale prsten nekoliko komercijalnih kompanija, od kojih su neke bile tipa "školjke", kako bi izbegle plaćanje PDV-a i poreza na dobit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: