Ribari doneli koronu na Novi Zeland

Ribarska ekipa koja je čarter letom došla na Novi Zeland donela je sa sobom i koronavirus, saopštili su danas predstavnici novozelandskog ministarstva zdravlja.

Izvor: Tanjug

Utorak, 20.10.2020.

10:03

Ribari doneli koronu na Novi Zeland
Getty Images/ Emanuele Cremaschi/Stringer

Oni navode da je 11 osoba pozitivno na koronavirus, a da se čekaju rezultati za još 14 ljudi.

Članovi posade su u karatinu u Krajstčerč hotelu otkako su stigli, a otkriveno je da su pozitivni tokom rutinskog testiranja, preneo je AP.

Ova vest bi mogla da uzdrma napore Novog Zelanda da ponovo pokrene ribarsku industriju, koja je imala probleme da nađe lokalce koji bi radili na brodovima.

Džeremi Helson, izvršni direktor kompanije Sifud sa Novog Zelanda, rekao je da su svi ribari testirani negativni pre nego što su odleteli na Novi Zeland.

"Dok još čekamo konačan broj zaraženih ribara, činjenica da su svi zatvoreni u karantin pokazuje da naš sistem funkcioniše dobro", rekao je Helson.

Ne zna se ni koje su nacionalnosti zaraženi, mada se zna da je određen broj pecaroša došlo prethodnih dana iz Rusije i Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: