Delegacija Emirata u istorijskoj poseti Izraelu

Zvanična delegacija UAE krenula je u Izrael, prvi put nakon što su dve zemlje potpisale sporazum o normalizaciji odnosa uz posredništvo SAD.

Izvor: Tanjug

Utorak, 20.10.2020.

09:06

Delegacija Emirata u istorijskoj poseti Izraelu

Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata odobrila juče je, uoči prve zvanične posete delegacije vlade UAE Izraelu, sporazum o uspostavljanju punih diplomatskih odnosa sa Izraelom, koji je prošlog meseca potpisan u Vašingtonu.

Američki ministar finansija Stiven Mnučin i drugi američki zvaničnici biće u pratnji delegacije vlade UAR prilikom posete Izraelu u utorak, prenosi Rojters.

Američki ministar u Abu Dabi je došao iz Bahreina, gde su se američki zvaničnici pridružili izraelskoj delegaciji na putu u Manamu kako bi potpisali saopštenje o formalizaciji novih odnosa.

UAE i Bahrein u septembru su postale prve arapske države posle četvrt veka koje su potpisale sporazume o uspostavljanju formalnih odnosa sa Izraelom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: