Proglašena vanredna situacija u Prokuplju

U Prokuplju je danas proglašena vanredna situacija zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 20.10.2020.

13:07

Proglašena vanredna situacija u Prokuplju
Getty Images/Francois Nel

Kako se navodi u saopštenju na sajtu grada, odluku o proglašenju vanredne situacije doneo je gradonačelnik Prokuplja na predlog Gradskog štaba za vanredne situacije,.

U saopštenju štaba se navodi da je odluka doneta zbog značajnog porasta pregleda pacijenata sa respiratornim tegobama, kao i zaraženih virusom Kovid-19.

"U cilju sprečavanja daljeg širenja zaraze, neophodno je donošenje vanrednih operativnih mera zaštite koje će doneti Krizni štab za praćenje stanja i preduzimanje mera protiv pandemije, a uslov za njihovo donošenje je proglašenje vanredne situacije na teritoriji grada Prokuplja", kaže se u saopštenju.

Odluka je doneta na jutrošnjoj sednici Kriznog štaba i stupa na snagu odmah.

Odluka je doneta na osnovu izveštaja Epidemiološke službe Doma zdravlja Prokuplje u kojem se navodi da je u poslednjih nekoliko dana konstatovan značajan porast pregleda pacijenata sa respiratornim tegobama, kao i zaraženih virusom korona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: