U Španiji sve gore

Nekoliko španskih regiona pooštrilo je ograničenja vezana za koronavirus, u pokušaju da suzbiju drugi talas infekcije.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 19.10.2020.

18:39

U Španiji sve gore
Ilustracija: EPA/ Alejandro García

Pa će tako gradovi Burgos i Arandu de Duero od sutra uveče biti zatvoreni za sva putovanja, osim za ona koja su neophodna.

Vlasti u severnom regionu Kastilja i Leon najavili su da će zatvoriti grad Burgos i obližnji grad Arandu de Duero za sva putovanja, osim neophodna putovanja od utorka uveče, nakon što je stopa zaraze premašila 500 slučajeva na 100.000 ljudi, preneo je Rojters.

Region je uveo slične restrikcije gradovima Salamanki, Leonu i Palensiji prošle sedmice.

Aragon, u kome je izbilo žarište u leto kada se zarazio veći broj poljoprivrednih radnika migranata, uveo je ograničenja kapaciteta u barovima i restoranima i zabranio prodaju alkohola u prodavnicama između 22.00 časa i 8.00 sati ujutru.

Regionalna šefica zdravlja Sira Repoljes izjavila je da je veoma blizu toga da uvede ograničenje kretanja u glavnom gradu regiona Saragosi.

Katalonija je prošle sedmice naredila 15-dnevno zatvaranje barova i restorana, dok je preduzetnicima koji rade 24 časa naložila da moraju da budu zatvoreni od 22.00 časa uveče i mogu ponovo da počnu da rade od 7.00 časova ujutru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: