Sud objasnio situaciju s uhapšenim belgijskim neonacistom i pedofilom

Viši sud u Kragujevcu odredio ekstradicioni pritvor Eriku Lamersu (60), kojeg Belgija traži zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela protiv polnih sloboda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.10.2020.

13:31

Sud objasnio situaciju s uhapšenim belgijskim neonacistom i pedofilom
JanPietruszka/depositphotos/Ilustracija

Lamersa je 7. oktobra uhapsila policija u Kragujevcu po Interpolovoj poternici koju je za njim raspisala Belgija, precizirala je za Tanjug portparokla Višeg suda u Kragujevcu suda Ivana Obradović.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Kragujevcu mu je odredio ekstradicioni pritvor zbog više krivičnih dela protiv polne slobode, napomenula je ona.

Ukazala je da se Lamers žalio na rešenje o određivanju pritvora, ali da je njegova žalba obijena odlukom krivičnog vanraspravnog veća Višeg suda u Kraguijevcu, te da je potvrđeno prvostepeno rešenje sudije za prethodni postupak.

Erikov otac Moris Lamers nije uhapšen, kako su to preneli pojedini mediji, već se nalazi u Belgiji.

U Ministarstvu pravde za Tanjug je rečeno da se očekuje molba Belgije za izručenje Erika Lamersa.

Belgijski mediji su preneli da je Erik Lamers neonacista kao i da je i ranije hapšen u vezi sa različitim teškim krivičnim delima.

U Srbiji je bio uhapšen i 2008. godine, a njegovo izručenje Belgiji tada je potrajalo godinu dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: