Samoubilački bombaški napad u Avganistanu: Stradalo najmanje 13 ljudi, desetine ranjenih

Kabul -- U napadu bombaša samoubice u provinciji Gor na zapadu Avganistana, poginulo je najmanje 13 ljudi, a oko 120 je ranjeno.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/GHULAMULLAH HABIBI
Foto: EPA-EFE/GHULAMULLAH HABIBI

Načelnik bolnice u Goru Mohamed Omer Lalzad izjavio je da lekari hitne pomoći saniraju povrede kod više destina povređenih ljudi, kako sa lakšim, tako i sa teškim telesnim povredama opasnim po život, pa se može očekivati da konačan broj žrtava bude veći, preneo je Rojters.

Predstavnik ministarstva unutrašnjih poslova Tarik Aran izjavio je da je automobil bomba eksplodirao nedaleko od kancelarije regionalnog načelnika policije i zgrada federalne vlade.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ovaj samubilački akt nasilja u Goru koji se dogodio istovremeno dok se u Kataru odvijaju direktni mirovni pregovori predstavnika vlade u Kabulu i talibana koji bi trebalo da rezultiraju mirovnim sporazumom nakon višedecenijskog građanskog rata.

Predstavnik kabineta guvernera Gora izjavio je da je eksplozija bila izuzetno jaka i da se čula čak u Firuzkohu, glavnom gradu provincije.

strana 1 od 624 idi na stranu