Bošnjačka stranka neće biti deo nove vlade Crne Gore?

Glavni odbor Bošnjačke stranke (BS) odlučio je danas da ta stranka neće biti članica nove vlade Crne Gore.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 18.10.2020.

18:50

Bošnjačka stranka neće biti deo nove vlade Crne Gore?
Foto: Depositphotos/natanaelginting

"Zbog različitog pristupa i određenih ideoloških razlika s nekim članicama nove vlasti, oko važnih društvenih pitanja u Crnoj Gori, te odnosa prema manjinskim narodima, kako u nedavnoj prošlosti, tako i sadašnjih političkih programa, Glavni odbor Bošnjačke stranke je odlučio da BS u ovom političkom trenutku, ne treba biti članica buduće Vlade", piše u saopštenju stranke posle sednice GO u Rožajama.

Glavni odbor BS je, dodaje se, jednoglasno podržao opređeljenje da BS ostane, kao i do sada, samosvojan i autentičan politički subjekat, predstavnik političkih interesa bošnjačkog naroda i drugih građana.

Bošnjačka stranka ostaje privržena principima demokratije, vladavine prava i demokratskih reformi, ističe se u saopštenju.

Stranka će, kako se dodaje, podržavati sve procese koji su usmereni ka evropskim integracijama, prozapadnom putu, snaženju institucija, unapređenju položaja i statusa Bošnjaka, u političkoj, ekonomskoj i socijalnoj sferi.

Bošnjačka stranka najavljuje da će biti partner svim demokratskim snagama, i iz vlasti i iz opozicije, koje imaju ove ciljeve i da će podržati sva zakonska rešenja u tom pravcu, kao i da će budno pratiti sva naredna dešavanja i podržavati sve pozitivne i reformske procese, dodaje se.

"Bićemo partneri u svim budućim projektima Vlade usmerenim društvenom i ekonomskom boljitku, kao i svim političkim snagama koje su okrenute dobrobiti građanske, multietničke i evropske Crne Gore”, ističe se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: