Crnogorski mediji o Amfilohiju: Privilegovan, leče ga "remdesivirom"

Mitropolit Amfilohije, koji je oboleo od koronavirusa, primio je lek "remdesivir", koji je, po pisanju portala CdM, nedostupan za ostale obolele u Crnoj Gori.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 18.10.2020.

15:42

Crnogorski mediji o Amfilohiju: Privilegovan, leče ga
Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

Pozivajući se na svoja saznanja, podgorički portal piše da njegovi neimenovani izvori kažu da je mitropolit "privilegovan u odnosu na ostale obolele koji još uvek nemaju priliku da budu lečeni terapijom remdesivira".

Mitropolit je na lečenju u Kliničkom centru Crne Gora, a CdM postavlja pitanje "kako je i zašto remdesivir dostupan samo mitropolitu, a ne i drugim građanima koji imaju težu kliničku sliku i leče se od korona virusa".

Posebno, kažu, ako se zna da leka zvanično nema u zdravstvenom sistemu Crne Gore.

Podsećaju da je, uz saglasnost Nacionalnog koordinacionog tela za borbu protiv zaraznih bolesti, Vlada Crne Gore pre nekoliko dana obavestila javnost da je obezbedila sredstva za nabavku "remdesivira" i da je cena tog leka ista za sve zemlje, odnosno da košta 345 evra po ampuli (bez PDV-a).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: